Nelson & Nicky

Nicky - Blandras, 9 år.  Nelson - Aussie, 2 år Ägare: Simon Elmqvist (Inköpare) och Brynja Hjaltadottir (Marknad)

Nicky är en riktigt härlig blandrastik (Tibetansk Spaniel + Welsh Corgi) på 9 år. Hon är väldigt enkel, glad, mysig tjej som hänger med på det mesta. Behöver inte jättepromenader men kan gå i flera timmar. Hon är mer för människor och leker bara med vissa väl utvalda hundar (Chira är en favorit!) och då bara på sina villkor, men leker så gärna med dig. Hon kan även låta väldigt mycket när hon leker men det är bara hennes sätt att prata :) Hon har en rosa pip-leksak (rosa pipisen) hemma som hon är helt tokig i! Hon blir som en valp igen när hon ser den och INGEN får leka med den förutom hon själv, så himla kul!

Nelson är en tuff och en härlig kille med mycket karaktär. Han är väldigt nyfiken, busig och mat-tokig, precis som en ung-hund ska vara! Lek med hundkompisar, skogspromenader, tricks och träning är hans favorit grejer att göra. Terrorisera store syrran är inte helt fel heller. Just nu håller vi på och tränar att springa bredvid cykeln, det går hur bra som helst och han fattar så otroligt fort, så himla snyggt när han travar bredvid! Men de första fem minuterna är han en liten knäppis som vallar cykeln med tillhörande skall och intrassling! Hoppas att grannarna har tålamod!

När Nelson kom in i bilden tyckte Nicky att han va det äckligaste som fanns på hela jorden. Hon va inte längre ensambarn och det tog en bra tid tills det hittades en balans i hemmet igen. Han njöt av all uppmärksamhet han fick (kom ihåg att dålig uppmärksamhet ändå är uppmärksamhet) och Nicky drog sig undan ett tag. Men nu är de jättebra kompisar och det roligaste dom vet är att träna med matte eller gå och bada med husse. De är ett starkt team som backar upp varan på alla äventyr, även när det inte uppskattas av husse och matte.