Gilla & Gemma

Gilla - Borderterrier 9 år. Gemma - Staffordshire Bullterrier 2 år. Ägare: Michael Rudkrantz (Afärrsområdesansvarig)

Gilla är en matglad otroligt snäll och kul Borderterrier på 9 år. Hon är en enkel snäll och lyhörd hund som tror gott om allt och alla. Gillas favoritsysselsättning är nog att äta och sova. Hon är en riktig soffpotatis men trots sin ålder en enorm energi. Gilla älskar långa promenader och träning av alla slag, så länge det finns godis är hon med på det mesta. Hon har ett fantastiskt hundspråk och känner av om mötande hund är osäker, arg eller glad och anpassar sig efter hunden hon träffar. Hon bryr sig inte om andra hundar på promenad utan håller sig till mig och ”syrran” Gemma. Hon har några favoriter som hon gärna busar med och en av dom är kompisen Nelson som hänger i bland här på kontoret på dagarna.

Gemma är en energisk och lycklig Staffordshire Bullterrier. Husse har nog aldrig haft en hund som har så mycket energi som hon har. Gemma älskar att springa. Varje gång man släpper henne lös ser hon ut som om det är första gången. Micke har nog aldrig haft en så lycklig hund som Gemma heller, allt är roligt och hon utstrålar lycka hela hon. Gemma är en snäll hund och funkar med såväl hundra som människor i alla storlekar. Hon är precis som ”Storasyster” inte speciellt intresserad av andra hundar på promenad. På kontoret har hon sin bästa kompis, Chira, en charmig Rottweiler på 2 år. Gemma älskar även att bära på saker, allt ifrån extremt stora pinnar till nappar hon hittar ute.

Husse aktiverar och tränar båda hundarna i lydnad, spår och sök. Gemma har dessutom provat på ”Retriver” träning i form av apportering på land och vatten och hon bara älskar det. Deras utmaning där är att få Gemma att släppa Dummyn som har ett extremt högt värde för henne.

När Gemma kom in i familjen vart Gilla mer än glad. Vid första mötet mellan Gilla och Gemma var Gilla så lycklig så hon höll på att krypa ur pälsen. Dom är sen första dagen bästa kompisar och sover, leker och hänger tillsammans mest hela tiden.

Här kan ni se när de två träffades första gången :)

Nedan kan ni se när Svedea var här på besök och Gemma fick testa Osters fantastiska kloslip.